Om oss

Vi, Lotta och Lars bor på en liten gård utanför Bräcke i Jämtland.

Vår första samojed (Lexie) skaffade vi sommaren 2010. 2011 på hösten kom lilla söta Leika och ett år senare flyttade vår första hane ( Hero ) till oss.Intresset för att köra hund började vakna och det dröjde inte länge förrän den så kallade ”polarhunds sjukan” fick oss i sitt grepp. Detta innebar att flocken blev större för varje år och tankar på egen uppfödning började ta form så 2014 blev vi godkänd kennel, och i juni 2017 fick vi vår första egna kull. Idag bor 14 samojeder på gården. De tillbringar oftast dagarna  i hundgårdar/rastgårdar och sover i stallar på nätterna. Givetvis får de också vara inne med oss ibland, men inte alla på en gång. Varför blev det just Samojedhund för oss?

Vi fastnade för rasen eftersom den är glad, vacker, frisk och mångsidig. Den passar lika bra som familjehund, till draghund som i utställningsringen.Det bästa med samojeden för oss, är dess vilja att arbeta.
Vi aktiverar våra hundar på flera sätt.Vi har rastgårdar där hundarna får springa fritt. Promenader med och utan klövjeväska i olika miljöer, styrke/balansträning, viltspår, utställning och kanske någon kurs.Den huvudsakliga och kanske roligaste aktiviteten tycker vi ändå är att köra med hundarna. Det gör vi med cykel, kickbike, 3-4 hjuliga vagnar, skidor och släde. En del tävlingar blir det också. Bra att ha som mål i sin träning.Det är viktigt att komma ihåg!
SAMOJEDEN TRIVS OCH MÅR BÄST OM DEN FÅR BÅDE FYSISK OCH MENTAL STIMULANS.Tanken vi har med vår avel är att bevara samojedens bruksegenskaper och mentalitet vilket ger friska, glada och trevliga valpar.

Är ni intresserade av våra hundar, har frågor om kommande planer är ni hjärtligt välkomna att höra av er till oss via E-mail.